06.07.2012
01.07.2012
Valea Slanicului de Buzau- descopera 35 de milioane de ani in 35 de kilometri
Drumul ce serpuieste pe lângă apele din Slănicul de Buzău trece printre
nenumărate locuri cu comori pentru suflet. Locuri în care să te vindeci
de apăsarea orasului, să descoperi miracole ale naturii, dar mai ales
repere ale unei povesti ce se întinde în timp, pe mai bine de 35 de
milioane de ani. Piatra a păstrat aceste povesti si omul le-a descoperit si redescoperit, de-a lungul timpului, făurind legende, povesti si stiintă cum ar fi povestea oceanului dispărut, Tethys. Descopera mai mult pe Tinutul Buzaului .Si daca te-am facut curios intr-ale Pamantului si vrei sa revezi, acceseaza: Video Povestea Pamantului la Buzau
Zestrea lor si fotografiile noastre
Cu greu mai gasim astazi ia buzoiana prin lazile de zestre ale batranelor. Dar iata ca prof. Mihai Mancu (Colegiul National B. P Hasdeu), un pasionat de fotografie pana in maduva oaselor, a descoperit intr-o zi o batrana agatandu-si la uscat toate cusaturile ei. Si uite asa a fost imortalizata Dada Maria, iar fotografia a fost premiata la concursul "Fotografia, document etnografic"- Cluj, 2011. Iat-o:
Batrana in pridvorul unei case de pe teritoriul fostului judet Ramnicu Sarat. |
Flori de sanziene si Dragaica Buzaului
Flori delicate, cu aroma puternica de miere, sanzienele sau dragaicutele au locul lor aparte in calendarul popular. Pe 24 iunie, romanii vin la sarbatoarea Soarelui si a dragostei impletind cununi, ca mai apoi, la asfintit, sa se intalneasca cu nevazutul si nestiutul. Focuri inalte se aprind pe dealuri, incepe scalda tinerilor in rauri iar coronitele se arunca pe acoperisul caselor si se asteapta semnele: daca se agata de horn, e semn ca se apropie cununia. Fetele pun sanziene sub perna, pentru a-si visa ursitul, iar batranii se incing cu flori pentru a le lua durerea.
Flori de Sanziene pe poienile de la Chiojdu, inspre Catiasu |
Abonați-vă la:
Postări (Atom)